Een last minute Kemer all inclusive is genieten van een heerlijke vakantie in een romantische badplaats. Kemer ligt in het westen van de Turkse Rivièra ten zuiden van Antalya, op een afstand van ongeveer 50 km van het vliegveld Antalya. Kemer is de laatste jaren veranderd in een compleet vakantieparadijs waar iedere vakantiegenieter die van zon, zee, strand, cultuur en natuur en lekker eten houdt, volop kan genieten.

Kemer heeft een bruisend uitgaansleven, gezellige restaurants, veel winkels, een sfeervolle promenade, bijzondere ruïnes, een lang zandstrand en een schitterend nationaal park. Kemer ligt in een glooiende en heuvelachtige omgeving met citrusboomgaarden en pijnboombossen. Het achterland bestaat uit de hoge bergen van het Taurusgebergte. Een last minute Kemer all inclusive vakantie is geschikt voor jong en oud en volop genieten in een echt vakantieparadijs.

Leuke tips voor een last minute Kemer all inclusive

Nomadendorp

Een leuk uitstapje is een bezoek aan het nomadendorp in kemer. Dit nomadendorp is opgezet als openluchtmuseum en u kunt hier zien hoe de nomaden leven.

Aqua World

Het Aqua World zwembad in Kemer is een groot openluchtzwembad met meerdere zwembaden, glijbanen en een kinderclub.

Phaselis

Phaselis is een oud-Griekse stad die ligt op een afstand van ongeveer 12 km ten zuiden van Kemer. U kunt Phaselis bereiken met een boottocht langs de Turkse kust. Vooral de ruïnes, schitterende baaien en stranden, theater, badhuizen en het aquaduct worden druk bezocht door toeristen.

Chimaera

Een absolute aanrader is een excursie (voor de goede wandelaars) naar het natuurfenomeen Chimaera, dat u op een afstand van ongeveer 40 km van Kemer vindt. De Chimaera (door de Turkse bevolking Yanartas genoemd) is een rotshelling die voortdurend in brand staat door natuurlijk gevormd aardgas. Volgens de plaatselijke legende zit hier het vuurspuwende monster Chimaera opgesloten en dat zou dan de vlammen veroorzaken.

Olympos

De oude stad Olympos is ook zeker de moeite waar om eens te bezoeken. Olympos ligt aan een baai en wordt doormidden gesneden door een rivier. Bijzonder mooi zijn hier de schitterende stranden, die zelfs twee maal tot beste stranden van de wereld zijn uitgeroepen. Bovendien zijn er in Olympos nog enkele ruïnes te bekijken.

Stranden

Kemer beschikt over twee stranden, namelijk het lange Kemer-strand en het kleine Ayisigi-strand. Achter het Ayisigi-strand bevindt zich het populaire Moonlight park met o.a. een tennisbaan, waterpark, dolfinarium, speeltuin en enkele horecagelegenheden.

Kemer-strand

Het Kemer-strand met een lengte van ongeveer 3,9 km bestaat hoofdzakelijk uit keien en kiezels en de zeebodem loopt nogal snel af. Verder wordt het strand onderbroken door een droge rivierbedding en op diverse plaatsen zijn steigers in zee aangelegd. Voor de gasten staan er op het strand natuurlijk ligbedden, parasols en matrassen klaar. Tenslotte zijn er enkele douches, horecagelegenheden en kleedcabines.

Ayisigi-strand

Het Ayisigi-strand met een lengte van ongeveer 425 m is hoofdzakelijk bedekt met fijn grind en, net als aan het Kemer-strand, loopt ook hier de zeebodem vrij snel af. Voor de gasten staan er op het strand ligbedden, parasols en matrassen klaar. Bovendien zijn er enkele douches, bijzettafels, horecagelegenheden en kleedcabines. Achter het Ayisigi-strand ligt het Moonlight Park.

Eten, drinken en uitgaan

Kemer heeft genoeg te bieden op het gebied van uitgaan en lekker eten en drinken. U vindt hier een ruim aanbod aan bars, terrassen en restaurants. In de restaurants kunt u natuurlijk genieten van de lekkere Turkse specialiteiten, maar in de meeste restaurants staan ook internationale gerechten op de menukaart zoals o.a. Chinees en Italiaans. De meeste restaurants, discotheken en terrassen bevinden zich in en rond het centrum, promenade en de haven. Achter het kleine Ayisigi-strand is een openlucht discotheek in het bekende Moonlight Park.

Sport, spel en plezier

Kemer heeft een ruim aanbod aan verschillende watersportmogelijkheden. Denk hierbij o.a. aan windsurfen, zeilen en duiken. Als u het duiken eerst beter onder de knie wilt krijgen, dan kunt u terecht in een van de duikscholen. Als u echt spektakel en avontuur wilt, dan kunt u in Kemer ook banana-riden, ringo-riden, parasailen, waterscooter of waterskiën. Tenslotte beschikt Kemer over een openbaar zwembad en kunt u er tennissen, paardrijden, strandvolleyballen, ponyrijden en meer.

Winkelen

Liefhebbers van winkelen kunnen zich in Kemer uitstekend vermaken, want Kemer heeft een gevarieerd aanbod van veel winkels. U vindt hier een ruim aanbod aan juweliers, souvenirwinkeltjes lederwarenwinkels en schoenenwinkels. U vindt de meeste winkels in het centrum van Kemer. Iedere week is er aan de noordzijde van het centrum (tussen het strand en het busstation) een markt waar u o.a. kleding kunt kopen.

Openbaar vervoer en taxi

In Kemer is een busstation waar regelmatig bussen vertrekken naar Antalya. Daarnaast rijden er de zogenaamde dolmussen. Dit zijn kleine busjes die eigendom zijn van particulieren. De dolmus rijdt naar diverse bestemmingen in de omgeving en is het goedkoopste openbaar vervoermiddel in Turkije. Tenslotte is er nog de taxi. Spreek altijd van tevoren een tarief af. Dit voorkomt dat u voor onaangename verrassingen komt te staan.

Meer over Kemer:

Wikipedia